Grote Kerk

De Grote Kerk te Haarlem ook wel de St. Bravokerk genoemd behoort tot de top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg. Dit is de grootste kerk in Nederland en staat op de Grote Markt in Haarlem. De bouwperiode is in 1370 – 1520. Oorspronkelijk was het een katholieke kerk, maa in 1559 werd de kerk een protestants bedehuis. In 1975 is er een vereniging van vrienden opgericht om het behoud en de restauratie vanuit cultuurhistorisch oogpunt tot waardevol object te behouden.

Bezoeken van de Grote Kerk

Van maandag tot en met zaterdag is de Grote Kerk van 10:00 tot 17:00 in de zomer voor een ieder toegankelijk. In de winter ook alleen is de kerk dan om 16:00 gesloten. Voor € 2,50 per persoon kunt u de kerk al bezoeken, kinderen tot 12 jaar zijn gratis en kinderen van 12 tot 16 jaar betalen € 1,25. Bij groepen vanaf 20 personen krijgt u 10 procent groepskorting. Indien u een rondleiding wilt is dit ook mogelijk, wel vanaf 10 personen en dan bedraagt de toegangsprijs € 4,00 per persoon.

Concerten

Op diverse dagen in het jaar worden er concerten gehouden in de Grote Kerk. Hierbij kunt u denken aan orgelconcerten, avondconcerten, carillonconcerten en lunchconcerten. Bijna alle concerten zijn gratis toegankelijk. Kijk op de website van de Grote Kerk omtrent de mogelijkheden.